Regisztráció Elfelejtett jelszó
A Greenmania egy aktív, zöld közösség. Írj, fotózz, tölts fel és köss barátságokat!
Eddigi tagjaink a Vértesi szénerőmű
0.1
órányi CO2 kibocsátását spórolták meg.

Magazin   -   Védelem alatt az óceáni éden

 • Védelem alatt az óceáni éden

  Uncategorized - konczadam - 2012-06-18 21:36:13  Ausztrália a védett tengeri területek legnagyobb hálózatát hozta létre, amely példaértékű a többi ország számára. Az időzítés különösen fontos, hiszen rohamosan közeledik a RIO+20 konferencia, ahol a Föld országainak államfői és vezetői kezdenek tárgyalásokat a fenntartható fejlődésről.
  A WWF remek kezdeményezésnek tartja az óceáni parkok kialakítását, amelyek Ausztrália partmenti vizeinek egyharmadát védelem alá helyezik. Az ausztrál kormány ezen lépése a WWF 15 éves munkájának eredménye. A terület ékszerdobozainak is tekinthető a Korall Tenger, valamint a vele szomszédos Nagy-Korallzátony egyaránt az óceáni park része lett, és együtt ma már a világ legnagyobb védett tengeri területét képezik.
  "Ausztrália trópusi vizeinek természetvédelmi jelentősége kiemelkedő, hiszen tengeri teknősök, bálnák, delfinek és cápák számtalan fajának adnak otthont. Azzal, hogy Ausztrália felségvizeinek egyharmadát védelem alá helyezte, hatalmas lépést tett a tengeri élőlények védelmében. A RIO+20 konferencia előtt ez az eredmény bizakodásra adhat okot, és más országokat is hasonló lépések megtételére ösztönözhet." - mondta Dermot O'Gorman, a WWF Ausztrália igazgatója.
  Az olajszennyezések és tengerjáró hajók megfeneklései jól mutatják azokat a veszélyeket, amelyekkel óceánjaink élővilágának gyakorta meg kell küzdenie. Fontos, hogy legyenek olyan területek, ahol az élővilág biztonságban van, azonban a WWF tisztában van vele, hogy a munka még koránt sem ért véget.
  "Annak ellenére, hogy az ausztrál kormány kezdeményezése dicséretes, még mindig vannak a közelben fúrótornyok, amelyek állandó veszélyt jelentenek. Addig nem lehetünk teljesen elégedettek, amíg az egész terület nem kerül védelem alá." - tette hozzá O'Gorman. 


   forrás: www.wwf.hu

Hozzászólások

Hozzászólok!

Üzeneted írd ide:
Hozzászólás elküldése
Légy Te az első hozzászóló!