Regisztráció Elfelejtett jelszó
A Greenmania egy aktív, zöld közösség. Írj, fotózz, tölts fel és köss barátságokat!
Eddigi tagjaink
2.2
hétvégi terepjáróversennyel egyenlő CO2 kibocsátást spóroltak meg.

Magazin   -   Meghalt Magányos George

 • Meghalt Magányos George

  Uncategorized - konczadam - 2012-06-27 22:35:44

  A Galápagos Nemzeti Park szóvivője szomorúan jelentette be, hogy elpusztult a Magányos George névre hallgató óriásteknős, amely alfajának, a pinta-szigeti teknősöknek utolsó példánya volt.


   


  Magányos George-ot egy magyar származású csigakutató Vágvölgyi József látta először még 1971-ben, a csendes-óceáni szigetcsoport Pinta szigetén. A magányos egyed alfajának utolsó ismert példánya volt, így nagy valószínűséggel a pinta-szigeti teknősök vele kihaltak.


   


  A hatalmas teknős napjait az Equadorhoz tartozó Galápagos-szigetek Charles Darwin Kutatóállomásán töltötte, és gondozói szerint már több mint 100 éves volt. Halálának okát egyelőre nem tudják biztosan. 


   


  George-nak nem születtek utódai, hiába próbálták pároztatni hozzá hasonló, de más alfajba tartozó nőstényekkel. Egyik párja 15 év együtt élés után ugyan rakott tojásokat, de ezek terméketlennek bizonyultak. 


   


  A tervek szerint Magányos George tetemét felboncolják, hogy fény derüljön halálának okára, majd testét konzerválva megőrzik, hogy azok is megcsodálhassák, akik életében nem találkozhattak vele. 


   forrás: www.wwf.hu


   

Hozzászólások

Hozzászólok!

Üzeneted írd ide:
Hozzászólás elküldése
Nincs véleményed vagy nem mersz hozzászólni?