Regisztráció Elfelejtett jelszó
A Greenmania egy aktív, zöld közösség. Írj, fotózz, tölts fel és köss barátságokat!
Eddigi tagjaink
7.8
focimeccsnyi stadion világításával járó CO2 kibocsátást spóroltak meg.

Magazin

 • Az ablakokat is feldobja egy kis szilikon

  Uncategorized - admin - 2010-01-22 19:18:25
  A cúgos ablakon kiszökő meleg akár fűtésszámlánk ötödéért is felelős lehet, miközben könnyen – a teljes nyílászárócseréhez képest – olcsón, saját kezűleg is kijavíthatjuk azt úgy, hogy nem kell megválnunk a szívünknek kedves, régi vágású gerébtokos ablakunktól sem.
 • Alkoholos befolyásoltság

  Uncategorized - admin - 2010-01-21 23:05:28
  Magyarország saját kőolajtermelése mellett is importra szorul, miközben földrajzi adottságai kiválóak a fosszilis üzemanyagokat pótló növényi eredetű üzemanyagok előállításához. A bioetanol (alkohol) elégetésekor csak olyan széndioxid szabadul fel, melyet előzőleg a növények a légkörből kötöttek így annak elégetése nem járul hozzá a széndioxid kibocsátáshoz. Eddig a biotenol melletti érvek, ám más vélemények szerint a bioetanol-gyártás területeket von ki az élelmiszertermelésből, ezáltal élelmiszerhiányt és az élelmiszerárak drasztikus emelkedését okozza. Nem beszélve arról, hogy a kukorica alapú bioetanol előállítása széndioxid-kibocsátással jár, azaz csak a kibocsátás helye változik. A kérdés azért is aktuális, mert egy amerikai cég bioetanol-előállító üzem létesítését tervezi Dunaföldváron, a kormány pedig kiemelt beruházássá kívánja nyilvánítani azt.
  Hozzászólások száma 1
 • Natúrpark a dzsungelgyümölcsösök földjén

  Uncategorized - admin - 2010-01-20 18:43:29
  Létrejött Magyarország legújabb natúrparkja, ezúttal a Szatmári- és Beregi síkon. A natúrpark 67 Szatmár-Beregi község területét foglalja magában, jelentős része a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzethez tartozik. A települések nagy hangsúlyt fektetnek a turizmusra, fontosnak tartják a térség természeti, táji értékeinek megőrzését, illetve az egészséges környezet fenntartható használatát és szükséges fejlesztését.
 • Kerecsensólyommal végzett a villanyoszlop

  Uncategorized - admin - 2010-01-09 18:06:25
  2010. január elején áramütéstől elpusztulva találták meg Jánost, a műholdas jeladóval felszerelt hím kerecsensólymot Tököl határában, egy szigeteletlen középfeszültségű villanyoszlop tövében. Ez a szomorú eset is rávilágít az elektromos szabad vezetékek madárbarát kialakításának fontosságára.
  Hozzászólások száma 2
 • Rajtunk a sor! - Elindult az ország első környezetvédelmi közösségi portálja

  Uncategorized - admin - 2009-12-22 15:51:37
  A gyenge eredménnyel zárult koppenhágai klímacsúcs zárónapján elindult Magyarország első környezetvédelmi közösségi portálja, a GreenMania. Az oldalt üzemeltető Ecocaritas Egyesület fontosnak tartja az egyéni szerepvállalást az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentésében.
Előző 1 ... 85 86 87