Regisztráció Elfelejtett jelszó
A Greenmania egy aktív, zöld közösség. Írj, fotózz, tölts fel és köss barátságokat!
Eddigi tagjaink
7.8
focimeccsnyi stadion világításával járó CO2 kibocsátást spóroltak meg.

Magazin

 • 100 millió tonnával kevesebb kibocsátás

  Uncategorized - konczadam - 2012-05-11 16:11:44
  A WWF nemzetközi Vállalati Klímavédelmi Programjához (Climate Savers Programme) csatlakozott vállalatok több mint 100 millió tonna szén-dioxid megtakarítást értek el az elmúlt 12 év során. A WWF által 1999-ben indított program rendkívül sikeresnek mondható. A résztvevő cégek körülbelül kétszer annyi üvegházhatású gáz kibocsátást takarítottak meg, mint Svájc teljes éves kibocsátása.
 • Mentsük meg a Csarna-völgyet!

  Uncategorized - konczadam - 2012-05-03 20:49:38
  A WWF Magyarország petíciót indít Magyarország egyetlen nagy kiterjedésű háborítatlan erdejének megmentésére! A kezdeményezéshez a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is csatlakozott. A közelítőleg ezerhektáros, túlnyomó részt fokozottan védett Csarna-völgyben nemcsak ritka hal- kétéltű- és madárfajok élnek, de az országban mindössze 5-10 egyedet számláló hiúz is előfordul.
 • Veszélyben hazánk legnagyobb vadonja

  Uncategorized - konczadam - 2012-04-20 18:06:44
  Ismét szólhatnak a láncfűrészek Magyarország egyetlen jelentősebb kiterjedésű, háborítatlan erdőterületén, a Börzsöny északi részén fekvő Csarna-völgyben. A számos ritka növény- és állatfaj - köztük a hiúz - élőhelyéül szolgáló, fokozottan védett erdők sorsa most a miniszter kezében lehet.
 • Itt a tavasz − beköszöntött az autókat, ablakokat "támadó" madarak szezonja is

  Uncategorized - konczadam - 2012-04-11 19:17:06
  Az elmúlt napokban több érdeklődő telefon is érkezett az MME Központi Irodájába, melyekben furcsán viselkedő: autó visszapillantó tükrét és hátsó üvegét, valamint lakás ablakát kitartóan támadó madarakról számoltak be az emberek. Ráadásul egy videofelvételt is kaptunk, mely egy hím házi veréb tükörkép-harcát mutatja be.
 • Halakat mentenek Angliában

  Uncategorized - konczadam - 2012-04-05 17:50:32
  Halak százait telepítették át az élőhelyek drasztikus kiszáradása miatt a kelet-angliai Rye folyóból. A csapadékhiány okozta aszály olyan mértékű vízhiányt okozott a folyón, hogy a halak megmentésére külön csapatok alakultak azért, hogy a lehető leggyorsabban tudjanak segíteni az állatokon.