Regisztráció Elfelejtett jelszó
A Greenmania egy aktív, zöld közösség. Írj, fotózz, tölts fel és köss barátságokat!
Eddigi tagjaink a Vértesi szénerőmű
0.1
órányi CO2 kibocsátását spórolták meg.

Magazin

 • Lesz hová menniük?

  Uncategorized - konczadam - 2012-07-16 20:41:35
  Aggasztó képet mutat a WWF legújabb, éghajlatváltozásról szóló tanulmánya. A himalájai hópárducok élőhelyének 30%-a eltűnhet a globális felmelegedés miatt. A természetes erdőhatár magasabbra tolódása veszélybe sodorhatja a különleges nagymacskák fennmaradását, ami az egész terület ökoszisztémájának felborulásához vezethet.
 • A Greenpeace helytáll az aktivisták almásfüzitői akciójáért

  Uncategorized - konczadam - 2012-07-09 21:56:49
  Tavaly szeptember végén Greenpeace-aktivisták demonstráltak Almásfüzitőn a vörösiszap-tározón folyó, szerintük környezeti kockázatot jelentő tevékenység ellen. A Tatai Zrt. évi több százezer tonna veszélyes és nem veszélyes hulladékból készült, toxikus fémeket is tartalmazó anyagokból készíthet „komposztot” a tározóban. A tevékenységet annak ellenére is folytathatja, hogy az MTA Földtani Kutatóintézet szerint szivárog a vörösiszap-tározó.
 • Meghalt Magányos George

  Uncategorized - konczadam - 2012-06-27 22:35:44
  A Galápagos Nemzeti Park szóvivője szomorúan jelentette be, hogy elpusztult a Magányos George névre hallgató óriásteknős, amely alfajának, a pinta-szigeti teknősöknek utolsó példánya volt.
 • Védelem alatt az óceáni éden

  Uncategorized - konczadam - 2012-06-18 21:36:13
  Ausztrália a védett tengeri területek legnagyobb hálózatát hozta létre, amely példaértékű a többi ország számára. Az időzítés különösen fontos, hiszen rohamosan közeledik a RIO+20 konferencia, ahol a Föld országainak államfői és vezetői kezdenek tárgyalásokat a fenntartható fejlődésről.
 • Hódszámlálás Magyarországon

  Uncategorized - konczadam - 2012-05-24 18:01:58
  Újabb megfigyelésekkel folytatódott a WWF Magyarország hód programja. A WWF hód-visszatelepítési programja az OBI támogatásával 12 éven át zajlott, amelynek lezárása után jelenleg az állomány megfigyelése zajlik. Az állatok nyomon követése az ország több természetvédelmi területén folyik, és az összesített adatok szerint a hazai vizek partján élő hódok száma összesen 600 körül lehet.
1 2 3 ... 87 Következő