Regisztráció Elfelejtett jelszó
A Greenmania egy aktív, zöld közösség. Írj, fotózz, tölts fel és köss barátságokat!
Eddigi tagjaink a Vértesi szénerőmű
0.1
órányi CO2 kibocsátását spórolták meg.

Fórumtéma - Gépház

2010. February 08. | 17:01Nyitó hozzászólás - futgarkw

Fórum az oldalon talált hibák bejelentésére és fejlesztési ötletek javaslására.

 • 2010. June 08. Tuesday 18:52 | Válasz erre | #5. monyesz (810 kg-ot spóroltam)

  Valószínűleg arra a kérdésre gondolsz, ahol a Milyen járművel közlekedik a család? kérdés van. Itt arra vagyunk kíváncsiak, van-e autód és ha igen, milyen kategóriába tartozik. Itt az utolsó válaszlehetőség a nincs gépkocsink. Ez esetben nem releváns hogy ha nincs kocsid, akkor bicajjal vagy gyalog közlekedsz-e. Viszont a következő kérdés, hogy mivel jársz suliba/munkába. No, itt már van olyan válaszlehetőség, ahol felsorolunk néhány szén-dioxid semleges közlekedési módot: gyalog, bicajjal, görkorival. Szóval nem maradt ki a bicaj, viszont nem említettük a rollert :-).

  A Feltöltés menüpontban feltölthetsz új kirándulóhelyeket fotóval vagy olyan szelektív hulladékgyűjtő helyeket, amik nincsenek még fennt a térképen.

  A Fórum menüpntban indíthatsz új témát, aminek lehetsz a gazdája. Lehet például fórumot nyitni a zöld eseményekről, vagy zöld háztartási tippekről.

  Cikkeinket, illetve a Cselekedj menüpont aktivációit kommentelheted, további javaslatokat, ötleteket fűzhetsz hozzá. Azt egyelőre nem tudjuk megoldani, hogy bárki új cselekvéseket töltsön fel, de ha van jó ötleted, ami mögé megspórolható szén-dioxid mennyiséget is tudunk kalkulálni, akkor írdmeg ide a fórumba, vagy az info@greenmania.eu email címre, és fel fogjuk használni, mivel rendszeresen egy-egy új cselekvési lehetőséggel bővítjük az eddigieket.

  Köszönöm!

 • 2010. June 07. Monday 12:02 | Válasz erre | #4. sarosmokaszin (0 kg-ot spóroltam)

  Pont ezt akartam írni, mint szuperlütyő. Nem az a gond, hogy nem pontos, mert nyilván nem az a lényeg, de tele van következetlenségekkel, melyek a kitöltést is nehezítik. Különösen zavaró tényleg, hogy a bicajt kihagytátok a közlekedési eszközök közül.

  Amúgy meg lehet, hogy én vagyok elég béna, de így újoncként nekem nem tűnik eléggé interaktívnak a felület. Még nem látom, pl. hogyan lehetne, új cselekvéseket, zöld tippeket feltölteni., zöld eseményeket megosztani. Lehet, hogy nem értana kezdőknek egy gyorstalpaló rész, hogy mit is lehet itt (másképpen) csinálni.

 • 2010. June 07. Monday 10:38 | Válasz erre | #3. monyesz (810 kg-ot spóroltam)

  Köszi a hozzászólásodat a CO2 kalkulátorhoz. Jogosak a megjegyzéseid, nekünk is tervben van, hogy fogjuk még kicsit finomítani, persze teljesen pontossá soha nem tudunk majd egy ilyen jellegű kalkulátort tenni. Szívesen fogadjuk lelkes önkéntesek segítségét cikkírással kapcsolatban is, kapcsolatfelvétel céljából kérlek írj az info@greenmania.eu címre.

 • 2010. May 29. Saturday 17:21 | Válasz erre | #2. szuperlütyő (800 kg-ot spóroltam)

  Sziasztok! A szén-dioxid kalkulátor teszthez lenne egy-két kiegészítésem, mert itt-ott sztem hiányzik még némi pontosítás ahhoz, hogy jobban tudjon "mérni".

  Pl.: "Hány zsák szemetet termelsz egy héten?"  - mekkora zsák?? van ahol 20l-eset, van ahol 70l-eset és van ahol 200 l-eset használnak. Ez nagyon félre viheti a végeredményt.

  "Milyen járművel közlekedik a család?" - itt lemaradtak az elektromos dolgok, hibridek, vagy akár a bicaj. Mi a legtöbb esetben pl bringával közlekedünk, csak ha messzire kell menni, akkor nem.

  "Hetente hányszor tömegközlekedsz autó helyett?" - jó a kérdés, de akkor azt is fel kellene tenni, hogy más alternatív módon (séta, kori, roller, bringa stb) hányszor mész autó helyett. Én pl. soha nem tömegközlekedem, ha tehetem, inkább a kétkerekű.

  "Hány nagyobb beruházásod volt az idén?" amit a "Döntéseid során választottál-e energiatakarékos megoldást?"        Ha az elsőre nem-mel válaszoltam, akkor nyilván a másodikra is nem-el válaszolok, hiszen ha nem volt alkalmam, akkor hogyan is választhattam volna en.tak. megoldást.   Vagy ez általánosságban érvényes?  Lehet, hogy ez is félreviszi kicsit.

  "Évente hányszor kirándulsz autóval?"    -  mi számít kirándulásnak? hány km-től az? És aki mondjuk a szüleihez ingázik kéthetente 100 km-et (az ugya oda-vissza már 200) az hol derül ki?

  Ennyi lenne, ami észrevétel, és tényleg csak azért, hogy talán  pontosabb legyen mert ez egy nagyon jó kezdeményezés és én is szurkolok, hogy minél több tagja legyen az oldalnak!  cikkekhez is lenne még ötletem, de nem találtam e-mail címet, ahol írni lehet Nektek.

 • 2010. February 08. Monday 17:01 | Válasz erre | #1. futgarkw (200 kg-ot spóroltam)
  Fórum az oldalon talált hibák bejelentésére és fejlesztési ötletek javaslására.