Regisztráció Elfelejtett jelszó
A Greenmania egy aktív, zöld közösség. Írj, fotózz, tölts fel és köss barátságokat!
Eddigi tagjaink
2.2
hétvégi terepjáróversennyel egyenlő CO2 kibocsátást spóroltak meg.

Cselekedj   -   Minden csepp számít – Forralj vizet gazdaságosan

Minden csepp számít – Forralj vizet gazdaságosan

50 kg-ot ér ha megteszed 2011.02.02. - 2012.02.03.Nincsenek kapcsolódó anyagok.

Hogyan?

Tél van, kint alacsonyan szállnak a pingvinek. Felkelsz és felraksz egy jókora adag vizet forrni a vízforralóba. Pár perc alatt kész és körülbelül a felét beleöntöd a csészédbe, majd hagyod a felesleget a forralóban a vízkő legnagyobb örömére. Ez még nem biztos, hogy pazarlás, viszont amikor legközelebb megismételnéd a folyamatot azt látod, hogy apró fehér vízkő-darabkák úszkálnak leendő teád vizében, tehát inkább kiöntöd és friss vizet használsz.

Gondolom érzed, hogy mi a megoldás: lehetőség szerint pont annyi vizet forralj, amennyire szükséged van. Ha például két bögre teát csinálnál, először önts vizet beléjük, aztán abból a forralóba. Így nem érhet nagy meglepetés és nem fogsz vizet pazarolni.

Egy apró tipp: ha ugyanilyen technikával egy egész kancsó teát csinálsz, akkor magaddal is viheted, hogy egész napra meglegyen itókád és addig sem veszed az esetleg messziföldről idefuvarozott cukros löttyöket.  

 

Miért?

Gondolj a csökkenő ivóvíz-készletekre, a víz kitermelésének és otthonainkba juttatásának energiaigényére, gondolj a világ vízszegény államaira és persze a fránya vízkőre. Arról nem is beszélve, hogy vízforralód jóval kevesebb ideig lesz használatban, tehát áramot is spórolsz a dologgal.

 

Csatlakozz és bizonyíts!

Ha vállalod, hogy ilyen módon spórolsz vízfelhasználásodon, akkor klikkelj a Csatlakozom gombra. Vállalásod ezután bekerül a GreenMániáid közé. A legfontosabb azonban, hogy valóban meg is tedd a vállalásod, ekkor tudjuk csak jóváírni számládon az általad megspórolt szén-dioxid kibocsátást. Bizonyíték most is kell, ezért cselekedj, majd klikkelj a Bizonyítom gombra és töltsd fel a bizonyítékod.

 
Csatlakozók száma 6
Bizonyítékok száma 5

Akik zöldebben élnek

További zöldebben élők...

Hozzászólok!

Üzeneted írd ide:
Hozzászólás elküldése